Nieke Roos
20 December 2018

Sioux gaat alle relevante r&d voor Beijer Automotive uitvoeren. Sinds zijn oprichting in 1991 is dit Schijndelse bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de ontsluiting van voertuigsensordata uit de Can-bus voor aftermarket- en verkeersmanagementsystemen. Met de hulp van Sioux kan het zich nog beter focussen op innovaties in data-analyse en zijn groeiende klantenkring nog beter en flexibeler bedienen. Op vergelijkbare wijze nam het Eindhovense technologiebedrijf eerder al de r&d-afdeling over van Fleetlogic, nu onderdeel van Tomtom Telematics.

Ceo Ronald de Beijer van Beijer Automotive spreekt van een logische vervolgstap op een samenwerking die de afgelopen jaren steeds hechter is geworden. ‘Wij krijgen hierdoor meer tijd om ons te richten op innovatie, wat cruciaal is om onze positie als marktleider op het gebied van voertuigsensordatatechnologie verder uit te bouwen. Met Sioux halen we niet alleen uitgebreide technologische kennis in huis, maar profiteren we ook van een optimale flexibiliteit waarmee wij onze oplossingen sneller naar de markt kunnen brengen.’

Beijer Automotive Ronald de Beijer Sioux Eric van de Leur_web
Het bedrijf van Ronald de Beijer (links) is uitgegroeid tot een belangrijke speler in voertuigdata-analyse. Met zijn mensen gaat Eric van de Leur van Sioux (rechts) hem nu ontzorgen op r&d-gebied.