Nieke Roos
3 February 2009

Chess sluit zijn vestiging in Best vanwege een schaarste aan gekwalificeerd personeel. Het filiaal ontwikkelde industriële controlesystemen zoals motorsturingen voor camera‘s, medische apparatuur en rolstoelen. Deze activiteiten verhuizen naar het nieuwe hoofdkwartier in Haarlem. De Bestse vestiging is de voortzetting van het bedrijf Miles GSM, dat Chess zo’n tien jaar geleden kocht en integreerde in de businessunit Image Processing Solutions.

De sluiting staat los van de kredietcrisis, zegt Adriaan Schipper, die verantwoordelijk is voor Image Processing Solutions. ’We zijn al sinds het eerste kwartaal van vorig jaar bezig de activiteiten te consolideren in Haarlem. In Best hadden we de laatste jaren grote moeite om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden, met name ervaren hardware- en softwarearchitecten. Daar ondervonden we concurrentie van partijen als ASML en Philips. In Haarlem hebben we dit probleem niet.‘

Op 1 maart betrekt Chess een nieuw hoofdkwartier in de Spaarnestad. Het bedrijf verruilt zijn twee Haarlemse vestigingen voor één groot pand. Dat heeft ook een schonere productieruimte met een cleanroom van klasse 100.000 (Iso-klasse 8). Het nieuwe adres is: Lichtfabriekplein 1, 2031 TE Haarlem. De andere contactgegevens veranderen niet.