Pieter Edelman
6 October 2011

Mathworks heeft zijn Embedded Coder, voor het genereren van productiecode voor embedded systemen uit Simulink-modellen, uitgebreid met nieuwe opties voor automotive, lucht- en ruimtevaart en industriële automatisering en machinebouw. Een uitgebreide set bibliotheken is toegevoegd met code geoptimaliseerd voor SimD, SSE en Intel IPP. Deze kunnen constructies in Simulink-modellen omzetten naar code geoptimaliseerd voor deze doelarchitecturen. De tool heeft ook een nieuwe gebruikersinterface voor het maken en beheren van zulke bibliotheken.

Op het gebied van standaarden is de overeenstemming met Misra C 2004 en Misra AC AGC verbeterd voor toestandsactiviteiten in Stateflow, ondersteuning toegevoegd van Autosar 3.2 plus sensor en actuator en het genereren van één XML-bestand, en Release R2011B uitgebreid met Iso 26262- en IEC 61508-certificering en -kwalificatie (met de IEC Certification Kit).

Verder wordt integratie mogelijk tussen Embedded Coder en LDRA Testbed-codedekking en functieprofilering voor Sil- (Software-in-the-loop) en Pil-testen (Processor-in-the-loop) en kunnen er codemetrieken gegenereerd worden, inclusief de geschatte stackgrootte. Ook de prestaties van de gegenereerde code zijn onder handen genomen. Het aantal datakopieën ligt lager en switch-statements worden efficiënter afgehandeld. Ook is verzadigingsbeheer voor integers toegevoegd voor Stateflow. De nieuwe versie ondersteunt ook VXWorks 6.8 als realtime doelsysteem met makefiles.