Pieter Edelman
16 July 2010

Zowel Express Logic als Ecoscentric heeft ondersteuning aangekondigd voor Blue Waters Prism-raamwerk voor het ontwikkelen van embedded GUI‘s op hun RTossen. Prism kan worden ingezet voor grafische mogelijkheden in embedded toepassingen, bijvoorbeeld op het gebied van automotive, consumentenelektronica, infotainment en medische systemen. Het pakket heeft onder meer mogelijkheden voor animaties, alfa-blending, antialiasing en canvastransformaties en bevat componenten als knoppen, tekst, menu‘s, sliders en bitmapobjecten. Die kunnen zowel tijdens de ontwerpfase als runtime worden aangepast. Kleurendieptes tot 32 bit per pixel worden ondersteund. De Prism Insight-omgeving kan worden gebruikt om de GUI‘s te ontwerpen.

Express Logic heeft zijn bewerking van het pakket voor ThreadX PrismX gedoopt. De graphics draaien direct op de hardware. Het pakket biedt een C++-Api en beschermt de kritieke codesecties via ThreadX-mutexes. Bovendien is alle code re-entrant. PrismX bouwt volledig op de ThreadX-mechanismes voor berichtuitwisseling tussen taken, timers en geheugenbeheer. Het biedt zijn eigen threadveilige heap-beheerdiensten via de dynamische geheugenpools van ThreadX.

Ecoscentric noemt zijn bewerking Ecospro-Prism. Het bedrijf zegt volledige ondersteuning te leveren en komt met ontwikkelbordjes gecertificeerd voor de grafische omgeving.