Nieke Roos
20 February 2008

Financieel specialisten adviseren beleggers om niet in te gaan op het overnamebod dat participatiemaatschappij Elex heeft uitgebracht op elektronicagroep Epiq uit Tessenderlo. De holding van onder meer de Vlaamse zakenman-politicus Roland Duchâtelet en Melexis-CEO Rudy De Winter is al grootaandeelhouder, maar streeft maar het volledige eigendom. Daar heeft ze 2,80 euro voor over per uitstaand aandeel. Dat is 12,6 procent meer dan de gemiddelde koers van de afgelopen maand.

In De Tijd noemt Stijn Elebaut van SG Private Banking het bod opportunistisch en niet fair. Volgens de analist komt een prijs van rond de 3,50 euro meer in de richting. Door het hoge belang dat Elex al heeft, zal het echter niet gemakkelijk zijn om de overname af te wenden, denkt hij. De holding bezit al 82,57 procent van de aandelen en van het restant heeft Duchâtelet al 8,2 procent opgekocht.

duchatelet web
De Elex-holding van de Vlaamse zakenman-politicus Roland Duchâtelet wil elektronicagroep Epiq volledig overnemen.

Ook KBC Securities vindt de prijs te laag, schrijft De Standaard. Dat beurshuis doet er nog een schepje bovenop en raadt beleggers aan juist aandelen Epiq te kopen. Het koersdoel ligt met 3,80 euro namelijk aanzienlijk hoger. KBC verwacht dat de winst per aandeel over 2007 verdubbelt en in 2008 nog eens met 40 procent toeneemt.

Epiq ontwikkelt en fabriceert elektronica en elektromechanische en kunststofsystemen voor onder meer de automotive-industrie, consumentenelektronica en persoonlijke communicatie. Het bedrijf heeft tien productielocaties in zes landen. In 2007 bedroeg de omzet naar verwachting 200 miljoen euro.