Paul van Gerven
2 November 2010

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (Bom) heeft een belang genomen in Epyon, dat snelladers fabriceert voor elektrische auto‘s. Met de producten van het Rijswijkse bedrijf laden auto-accu‘s in vijftien minuten op in plaats van acht tot tien tuur. Een lange laadtijd wordt gezien als een belangrijke belemmering voor de overstap naar elektrisch vervoer.

Het in 2005 opgerichte Epyon heeft nu zeven miljoen euro opgehaald bij vijf investeerders: investeringsmaatschappijen Chrysalix en Set Venture Partners, het Taiwanese Lite-On, en Breesaap, het investeringsvehikel van oud-premier Ruud Lubbers. Hans Streng, CEO van Epyon: ’Volgend jaar wordt een sleuteljaar voor onze snelgroeiende industrie. Wij zijn klaar voor de toekomst en erg goed gepositioneerd om van de groei te profiteren met de steun van deze bijzondere groep investeerders.‘

Bom financiert de deelneming gedeeltelijk met geld uit het spin-offfonds, dat is opgezet door de provincie Noord-Brabant om startende innovatieve ondernemingen te ondersteunen tijdens en na de economische crisis.