Alexander Pil
3 March 2008

Brightscale gaat de Chess/Checkers-toolsuite van het Leuvense Target Compiler Technologies gebruiken bij de ontwikkeling van een softwareontwikkelkit voor zijn Brightscale Array-mediaprocessorkern. De kit bevat Targets gepatenteerde C-compiler. Hiermee kunnen gebruikers hun eindproducten op maat snijden voor de steeds veranderende digitale-tv-standaarden en algoritmes voor videoverwerking. Zo kunnen ze meerdere gezichten geven aan een enkel productontwerp en kiezen voor bijvoorbeeld H.264, MPeg-2 of VC-1.

’Hoewel er andere programmeerbare oplossingen op de markt zijn, kwam niemand in de buurt van de performance, kosten en vermogenkarakteristieken van hardwaregecodeerde Asics. En dat terwijl de markt voor digitale tv‘s schreeuwt om programmeerbaarheid‘, zegt Brightscale-CEO Dave Corbin. ’Met de tools van Target kunnen we wel een architectuur voor videoverwerking bouwen die de concurrentie aankan met hardwaregecodeerde oplossingen, zonder dat we inboeten op flexibiliteit.‘

Asip-designtools van Target zijn geschikt voor het ontwerpen, optimaliseren en programmeren van applicatiespecifieke processorkernen. De Imec-spin-off breidde vorig jaar uit naar de VS en opende een kantoor in Boulder, Colorado. Brightscale is de eerste Amerikaanse klant sinds deze oversteek.