Paul van Gerven
6 November 2017

Broadcom bereidt een bod van honderd miljard dollar voor op Qualcomm, melden Amerikaanse media. Aanvankelijk was niet duidelijk of Broadcom ook interesse heeft in NXP, maar volgens de Financial Times is dat het geval. Bloomberg bericht dat Qualcomm niet is gediend van de avances, maar een vijandige overnamestrijd is niet uitgesloten.

Dr_Evil_100_billion

De ceo van Broadcom, de Maleisiër Hock Tan, heeft vaker vissen aan de haak geslagen groter dan hemzelf. Vorig jaar stond hij aan het roer van Avago Technologies toen de overname van Broadcom werd afgerond (het gecombineerde bedrijf behield de naam Broadcom). Qualcomm, zeker met NXP erbij, is natuurlijk wel een flinke maat groter. Gezamenlijk hebben deze bedrijven een omzet van 31,5 miljard dollar, tegen Broadcoms 18 miljard.

De move van Tan komt op een moment dat Qualcomm is verzwakt. Juridische gevechten met marktautoriteiten en Apple eisen een hoge tol.

Update: Broadcom heeft maandag 130 miljard dollar (112 miljard euro) geboden op Qualcomm. Broadcom wil NXP erbij hebben tegen de afgesproken voorwaarden, maar het bod blijft ook staan als die deal afketst. Naar verluidt zal Qualcomm zijn aandeelhouders adviseren het bod niet te accepteren.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .