Pieter Edelman
16 June 2009

GE Fanuc heeft een softwarebibliotheek aangekondigd voor geavanceerde digitale signaal- en beeldverwerking. Axislib-CL is bedoeld om het ontwikkelen en debuggen van realtime signaalverwerkingstoepassingen te versimpelen en versnellen. GE Fanuc denkt vooral aan toepassingen als radar en sonar, maar ook aan bijvoorbeeld medische beeldvorming.

De C-bibliotheek biedt DSP-functies en wiskundige bewerkingen voor vectoren, in totaal meer dan vierhonderdvijftig. Het pakket werkt zowel op X86 als PowerPC. Deze platformonafhankelijkheid maakt het mogelijk om de software te ontwikkelen voordat de doelhardware volledig beschikbaar is en om de software te porten. Datatypen zijn consistent op alle doelhardware.

Het pakket biedt zowel de industriestandaard VSIPL- als de eigen Axislib-RSPL-Api. De laatste geeft de gebruiker complete controle over de dataflow en het databeheer. De bibliotheek is te gebruiken onder meerdere besturingssystemen waaronder Linux, LynxOS, VXWorks en Windows en GE Fanucs eigen platforms.