Bits&Chips

Chinese opto-elektronicaspecialist Aurora krijgt Ampleon in handen

Auteur: Nieke Roos
5 december 2017 

Het Chinese Aurora Optoelectronics verwerft een meerderheidsbelang in de Nijmeegse rf-power-specialist Ampleon. Het bedrijf uit de noordoostelijke stad Harbin legt omgerekend ruim negenhonderd miljoen euro op tafel voor 77 procent van de aandelen. Deze neemt het over van JAC Capital, het investeringsvehikel van de Chinese overheid. De overige aandelen zijn in handen van een Chinees groeikapitaalfonds.

Ampleon is de voormalige RF Power-divisie van NXP, dat het onderdeel twee jaar geleden verkocht aan JAC. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel op de Novio Tech Campus in Nijmegen en telt wereldwijd meer dan 1250 medewerkers. Zijn vermogenstransistoren vinden hun toepassing onder meer in zendmasten voor telefonie, radio en televisie, en in verlichting, radars, magnetrons, luchtverkeersleidingssystemen en industriële lasers.

De aandelenoverdracht moet midden volgend jaar in kannen en kruiken zijn. Ondertussen blijft het ‘business as usual’ voor Ampleon, aldus het bedrijf in een persverklaring. Het verwacht geen operationele en strategische veranderingen. Sterker nog: het denkt dat de nieuwe aandeelhouder de geplande investeringen in r&d, bijvoorbeeld voor 5g, versneld zal doorvoeren en zelfs extra geld beschikbaar zal stellen.

Abonneer direct op onze nieuwsbrief

abonneren

Design patterns and emergent architecture

29 mei - 1 juni

Eindhoven

Design patterns and emergent architecture

29 mei - 1 juni

Eindhoven

Lateral thinking

11 juni - 12 juni

Eindhoven

Dutch System Architecting Conference

14 juni

's-Hertogenbosch