Pieter Edelman
8 February 2018

De rechtbank in Almelo heeft Recore Systems uit Enschede failliet verklaard. De curator heeft echter goede hoop dat er op korte termijn een doorstart gemaakt kan worden, laat hij aan Bits&Chips weten. Er hebben zich reeds potentiële investeerders  gemeld.

Het bedrijf ontwikkelde heterogene processortechnologie, met bijbehorende tooling om software efficiënt te parallelliseren. Daarmee mikte het op industrieën die grote betrouwbaarheid vereisen.

Recore werd in 2005 opgericht door een aantal promovendi van de UT om hun werk aan herconfigureerbare logica aan de man te brengen. Het bedrijf groeide door naar heterogene multicore en netwerk-op-chiptechnologie. Onder meer de Europese ruimtevaartorganisatie Esa onderzocht deze technologie voor gebruik in satellieten. Recore ontwikkelde de technologie ook voor een eigen dab-chip.

Het lukte echter niet om voldoende cashflow te genereren. In 2014 werd Ansem-ceo Dirk Logie aangetrokken als nieuwe baas, en het bedrijf koos een nieuwe koers die vooral gericht was op betrouwbaarheid van systemen. Daarmee trok het ook nieuwe investeringen aan. Op het moment is het kapitaal van het bedrijf echter uitgeput, en nieuwe investeerders konden niet op tijd gevonden worden.

 advertorial 

The waves of Agile

Derk-Jan de Grood created a rich source of knowledge for Agile coaches and leaders. With practical tips to create a learning organization that delivers quality solutions with business value. Order The waves of Agile here.