Nieke Roos
19 December 2011

Vanaf begin volgend jaar maakt Halin deel uit van de Belgische Connect Group. De Kampenhoutse EMS-specialist koopt alle aandelen van zijn kleinere branchegenoot uit Veldhoven en verwerft zo drie van de vier vennootschappen: Halin Group, Halin Electronics en Halin Industrial Solutions. Halin Communication Technology valt buiten de transactie. Connect financiert de acquisitie met een bancaire lening, waarmee zijn totale schuld zal stijgen met vijf miljoen euro (overnameprijs plus werkkapitaal).

Halin is als onderaannemer voor elektronica en mechatronica voornamelijk actief in Nederland. De drie overgenomen werkmaatschappijen hebben in totaal ongeveer honderdtwintig mensen in dienst, die samen zo‘n twintig miljoen euro omzetten. Belangrijke klanten zijn Axon Digital Design en Philips. Onder de vleugels van de nieuwe moeder denkt Halin de Nederlandse organisatie verder te kunnen uitbouwen. Daarbij kan het profiteren van Connects productiefaciliteiten in Roemenië en Tsjechië.

Andersom beoogt Connect zijn positie in Nederland te versterken. De Belgische EMS-specialist zegt met Halin een sterke naam en positie binnen te halen op de Nederlandse subcontracting-markt. Daarnaast ziet het bedrijf op de middellange termijn mogelijkheden om kosten te besparen door activiteiten te integreren. Bij Connect werken circa zeventienhonderd mensen, verspreid over de verschillende Europese vestigingen. In 2010 bedroeg de omzet 133 miljoen euro. Belangrijke afnemers zijn Alstom, ASML, Atlas Copco, Barco en Philips.