Nieke Roos
23 March 2010

Curtiss-Wright Controls Embedded Computing heeft de prestaties van zijn Vita 57-conforme FPGA-mezzaninekaart ADC510 opgekrikt. Met twee betere AD-omzetters van Texas Instruments kan de nieuwe versie 550 miljoen samples per seconde (MS/s) verwerken met analoge bandbreedtes van meer dan 1,7 GHz. Curtiss-Wright mikt op DSP-toepassingen in electronic countermeasures (ECM, een onderdeel van elektronische oorlogvoering), radar en signaalintelligentie.

De gereviseerde ADC510 bevat twee TI-ADC‘s van het type ADS5463 of ADS54RF63. Elk ondersteunt een bemonsteringsfrequentie van 550 MS/s en biedt 12 bits aan digitale output. De converterinterfaces zijn gekoppeld aan de FMC-connector, zodat een FPGA op een basisbord de data direct kan ontvangen en verwerken. De mezzanine heeft een klokgenerator aan boord die instelbaar is op 300, 320, 400 en 500 MS/s. Naar keuze is ook een externe RF-sampleklok te gebruiken. Input- en outputtriggers maken het mogelijk meerdere ADC510-modules te synchroniseren en zo het aantal ingangskanalen te verhogen.

De mezzanine is verkrijgbaar in een conductie- en luchtgekoelde variant. Curtiss-Wright levert voorbeeldcode mee om de ADC510 eenvoudig te integreren in de HDL-ontwikkelomgeving voor zijn FPGA-hostkaarten. Daarnaast heeft de leverancier code beschikbaar om de mezzanine op te nemen in de HDL-suite voor zijn FPGA-basisborden.