Mariska Schok is verantwoordelijk voor bestuurscommunicatie en woordvoering bij de gemeente Nijmegen.

6 December 2016

Novio Tech Campus in Nijmegen profileert zich als de snelst groeiende innovatieve hub voor bedrijven op het gebied van hightech en halfgeleiders. Een impressie van wat de campus zoal te bieden heeft.

Novio Tech Campus heeft als doel het ondernemersklimaat voor lifesciences, health en hightech in Nijmegen te verbeteren. Sinds de oprichting in 2013 is de tienduizend vierkante meter grote campus gegroeid naar vijftig bedrijven waar zo’n achthonderd mensen werken. Een forse groei die zich naar verwachting gaat doorzetten.

Kennis, innovatie en bedrijvigheid gaan hand in hand op de Nijmeegse campus. Zowel gerenommeerde bedrijven als NXP, Ampleon en Sencio als starters werken er samen met onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. ‘Daardoor is Novio Tech Campus een dynamische plek, waar nieuwelingen en ervaren mensen elkaar ontmoeten, kunnen inspireren en elkaar verder kunnen helpen met ideeën’, aldus directeur Rikus Wolbers.

NTC picknick

Completere werkomgeving

De campus biedt talloze faciliteiten voor startende en ontwikkelende bedrijven. De aanwezigheid van NXP als campuspartner speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast zijn er flexibele huisvestingsmogelijkheden, die op maat zijn te snijden voor specifieke bedrijvigheid. ‘We bieden bijvoorbeeld onderzoeksfaciliteiten, laboratoria of cleanrooms’, zegt Wolbers. ‘Een uitkomst voor startende bedrijven die niet over de middelen beschikken om deze zelf aan te schaffen maar ze wél nodig hebben.’

Het eerste gebouw, M, vulde zich haast moeiteloos en nu is er een tweede gebouw, A, ingericht. Dit pand was oorspronkelijk bestemd voor de sloop maar is helemaal opgeknapt. Begin november werd het geopend. In Gebouw A hebben zich onder meer chipverpakker Sencio, rf-specialist Pinkrf en Bits&Chips-uitgever Techwatch gevestigd.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .

‘De bedrijven op Novio Tech Campus geven aan dat zij ook ruimte zien voor toeleverende partijen’, vervolgt Wolbers. ‘Een mooie ontwikkeling die de campus een nog completere werkomgeving maakt. Novio Tech Campus vormt een community waarbinnen bedrijven sneller tot ontwikkeling kunnen komen. Ontmoeten is daarbij essentieel.’

NTC eerstesteenlegging EPR
Novio Tech Campus-directeur Rikus Wolbers (links) overhandigt de eerste, ‘slimme’ steen van het nieuwe EPR-gebouw aan manager Patrick Kilkens.

Uitgelezen locatie

Op de campus is ook ruimte voor nieuwe partners. Zo bouwt EPR er zijn nieuwe vestiging. Met zestig medewerkers ontwerpt, produceert, test en repareert dit Nijmeegse bedrijf hoogwaardige systemen voor de hightechindustrie. De eerste, ‘slimme’ steen van het nieuwe pand werd onlangs gelegd; komend voorjaar moet het klaar zijn. Het biedt dan ruimte aan kantoren, productieplekken en in de toekomst mogelijk cleanrooms.

EPR ziet Novio Tech Campus als de juiste omgeving voor zijn nieuwe pand. ‘We hebben ons ontwikkeld van een traditioneel productiebedrijf naar een innovatieve partner en smart factory voor onze klanten, waarbij wij hen ondersteunen gedurende de gehele lifecycle van een product. Novio Tech Campus is een broedplaats voor innovatie en een uitgelezen locatie voor ons’, stelt manager Patrick Kilkens.

Edited by Nieke Roos