Alexander Pil
8 May 2006

Stork zag zijn kwartaalomzet in de eerste drie maanden van 2006 met 16 procent stijgen tot 479 miljoen euro. Een jaar eerder bleef de teller steken op 414 miljoen euro. De machinebouwer uit Naarden kon deze prestatie niet vertalen naar een hoger nettoresultaat. De inkomsten daalden van 21 miljoen euro vorig jaar naar 18 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2006.

Toch is Stork tevreden. ’De operationele resultaten van het eerste kwartaal 2006 evenaren die van een jaar geleden. Bijna alle units hebben redelijk tot goed gepresteerd‘, zegt CEO Sjoerd Vollebregt. ’Bij Aerospace Industries werken we aan een programma om de rendementverbetering te versnellen. Verder onderzoeken we of we onze strategie niet beter kunnen uitvoeren als private onderneming in plaats van als beursgenoteerd bedrijf. Dit onderzoek is in februari gestart. Voor de zomer kunnen we duidelijkheid verschaffen. De gemaakte kosten voor dit onderzoek drukken op het nettoresultaat van het eerste kwartaal.‘

Stork is voorzichtig met toekomstvoorspellingen. Een goed teken is dat de ontvangen orders zijn toegenomen van 442 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2005 naar 508 miljoen euro dit jaar. In het Naardense orderboek staan nu voor 1,05 miljard euro aan bestellingen. Een jaar geleden was dat nog 921 miljoen.