Koen Vervloesem
11 February 2008

De STI7111 van STMicroelectronics combineert de demodulatie- en decodeerfuncties van een digitale settopbox in een chip. De component kan worden gebruikt in een hybride STB, waar beelden zowel via satelliet als via een IP-netwerk worden ontvangen. De STI7111 ondersteunt onder meer de videostandaarden H.264, VC1 en MPeg-2 en bevat circuits om DVB-S- en DVB-S2-signalen te demoduleren.

ST‘s vermogenbeheersysteem monitort de activiteit van de STI7111 en configureert de systeemklok dynamisch op lagere snelheden om het energieverbruik te verminderen, zonder aan performance in te boeten. De 450 MHz ST40-processorkern met 750 DMips voert de middleware en grafische toepassingen van de STB uit en gebruikt een 32 bit geünificeerde geheugenarchitectuur.

De ingebedde HDMI 1.3-interface stuurt hoge definitie video-uitvoer door op een resolutie tot 1080p, terwijl de Ethernet-poort verbinding met thuisnetwerken mogelijk maakt. Een PCI-interface opent de deuren naar andere randapparatuur. ST levert ook ontwikkeltools voor de STI7111-hardware, waaronder Linux- en OS21-ondersteuning, Stapi-drivers en adaptatiesoftware voor middleware.