Nieke Roos
8 December 2014

Dialog Semiconductor heeft de BA431-nummergenerator van Barco Silex geïntegreerd in een asic voor draadloze korteafstandscommunicatie. De nieuwe chip van de halfgeleiderfabrikant is bedoeld voor apparaten als decttelefoons, gamecontrollers en headsets. De ip-core uit Louvain-la-Neuve maakt een betrouwbare beveiliging van de communicatie mogelijk door een deterministic random bit generator (DRBG) te combineren met een true random number generator (TRNG).

Draadloze toepassingen voor korte afstanden verzenden en ontvangen steeds meer data. In veel gevallen is het cruciaal om een betrouwbare beveiliging te hebben tegen afluisteren en manipulatie. De betrouwbaarheid van een cryptografiemodule is afhankelijk van zijn vermogen om op een onvoorspelbare manier willekeurige bits te genereren.

‘Wij hebben een generator ontworpen die echt willekeurige getallen produceert, als een ip-blok voor asic- en fpga-toepassingen’, verklaart Sébastien Rabou van Barco Silex. ‘Ons BA431-blok is een pure digitale oplossing, gevalideerd met de Nist 800-22-testsuite en gecertificeerd volgens Fips 140-2.’ Federal Information Processing Standard, publicatie 140-2, is een Amerikaanse overheidsstandaard voor computerveiligheid gebruikt om cryptomodules te accrediteren.