Pieter Edelman
22 November 2017

Directeur en medeoprichter van Fox-IT Ronald Prins stapt per 1 januari op bij het cybersecuritybedrijf. Hij zegt na achttien jaar toe te zijn aan iets nieuws. Prins blijft wel als adviseur verbonden aan Fox-IT. Zijn functies worden door verschillende mensen overgenomen.

Prins richtte Fox-IT in 1999 op samen met studiegenoot Menno van der Marel. In de loop der tijd groeide het Delftse bedrijf uit tot een van de toonaangevende cybersecurity-spelers in Nederland. In 2015 werd Fox-IT voor 135 miljoen euro overgenomen door zijn Britse branchegenoot NCC Group, iets waar de overheid overigens niet blij mee was: Fox-IT is hofleverancier van de cryptografieoplossingen voor staatsgeheimen.

Volgens De Volkskrant gaat Prins na zijn vertrek aan de slag bij het Haags Centrum voor Strategische Studies en richt hij samen met oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer – een van de vroegere investeerders in Fox-IT – een eigen innovatiefonds op. Het zou al een eerste investering hebben: het Zutphense Enose Company, dat werkt aan een elektronische neus om ziekten op te sporen. Fox-IT zegt na het opstappen van Prins in te zetten op verdere groei.

Ronald_Prins