10 August 2018

Senz2 uit Waalwijk ontfermt zich over het Omniradar, de Eindhovense ontwikkelaar van éénchipradars die eind juni over de kop ging. Senz2 is gespecialiseerd in radaroplossingen voor industriële installaties en werkte hiervoor al samen met Omniradar. Het heeft het zeskoppige team achter het failliete bedrijf overgenomen en wil zo snel mogelijk de activiteiten hervatten.

Omniradar werkt sinds 2011 aan de ontwikkeling van een ic dat een compleet 60 Ghz-radarsysteem integreert. Radargebaseerde systemen moeten hiermee aanzienlijk goedkoper, kleiner en eenvoudiger te maken worden. Het ic is op het moment nagenoeg uitontwikkeld, maar het bedrijf kwam in de problemen toen een belangrijke investeerder, Elmos, vorig jaar zijn ontwerpopdracht introk. Het lukte ook niet goed om nieuwe klanten aan te trekken en in juni was het geld op.

Vanwege de goede kansen op een doorstart bleef de curator het personeel echter doorbetalen terwijl er gezocht werd naar een nieuwe investeerder. Die is nu dus gevonden in Senz2. Dit bedrijf specialiseert zich in radargebaseerde niveaumetingen voor de industrie. Het is met name actief in de procesindustrie, afvalverwerking en waterbeheer, waarvoor het zowel sensorsystemen als datadiensten aanbiedt. Hiervoor worden de chips van Omniradar ingezet.

Omniradar_chip_02