15 January 2009

De Duitse deelstaat Saksen neemt het initiatief voor een onderzoeksinstituut voor 3D-chipintegratie in zijn hoofdstad Dresden. De faciliteit krijgt de naam All Silicon System Integration Dresden (ASSID) mee en wordt gehuisvest in een lege cleanroom van Qimonda, dat zijn geheugenchipfabriek in de regio heeft staan. Ook AMD heeft een productiefaciliteit in de buurt.

ASSID begint met een budget van 49 miljoen euro, waarvan de Europese Unie twee derde voor haar rekening neemt. De Duitse federale overheid en deelstaat Saksen betalen de rest. Er staan aanvankelijk veertig werknemers op de loonlijst.

3D-chiponderzoek lijkt aan impuls te winnen in Europa. Naast onze oosterburen http://www.bits-chips.nl/nieuws/bekijk/artikel/imec-hengelt-frans-zweedse-partner-voor-3d-chipintegratie-binnen.html

– external-link-new-window>timmert ook Imec stevig aan de weg. Op initiatief van TNO probeert Nederland onder de naam Bluebird een machinebouwer voor 3D-chipverpakkingen op poten te zetten, maar het ontbreekt nog aan een commerciële partij die het plan wil trekken.

 advertorial 

8-bit Microcontrollers Still Anchor the Majority of Embedded Designs Today

They are tiny, but vitally important. The market for 8-bit microcontrollers continues to grow strongly as a key part of the drive to digitalisation, highlighted by the current chip shortages. Read more about Microchip’s 8-bit devices.