Paul van Gerven
19 April 2007

De Australische maker van hoortoestellen Dynamic Hearing gaat gebruikmaken van AMI Semiconductors Ezairo 5900-serie dualcore digitale signaal processoren (DSP‘s). Normaalgesproken doet een Asic het rekenwerk in deze apparaatjes. Met zijn keuze slaat Dynamic Hearing, volgens de chipontwerper met een vestiging in Oudenaarde, een nieuwe weg in.

De 24 bit dualcore 130-nanometerchip biedt ontwikkelaars volgens AMI de flexibiliteit om de balans te zoeken tussen prestaties en energieverbruik. Op volle kracht gebruiken de Ezairos 1 mA en dat biedt voldoende mogelijkheden om de volgende generatie hoortoestellen op poten te zetten. ’Audio- en spraakalgoritmes worden steeds complexer en kunnen wel wat extra rekenkracht gebruiken‘, zegt Michel De Mey, die de audio- en hoorafdeling van Ami leidt. ’Bij het ontwerp hebben we ons daarom toch vooral gericht op additionele rekenkracht bij vergelijkbaar vermogens.‘

Amis20ezairo202 web
Het Australische Dynamic Hearing vervangt de gebruikelijke Asics in zijn hoortoestellen door dualcore DSP‘s van AMI Semiconductor.