Alexander Pil
19 January 2010

Mkb‘ers kunnen met hun chipideeën sinds kort terecht bij EBV Elektronik. De distributeur fungeert met zijn nieuwe EBVChips-initiatief als intermediair tussen kleinere chipbedrijven en productiereuzen. Uiteraard mag EBV de componenten daarna voor drie tot vijf jaar exclusief verkopen.

’Met EBVChips vormen we de interface tussen duizenden klanten en een producent‘, legt EBV-directeur Slobodan Puljarevic uit. ’Kleine en middelgrote bedrijven raken vaak niet aan de volumes die het voor fabrikanten interessant maakt. Op hun beurt hebben de producenten te weinig mankracht om contact te houden met duizenden klanten.‘ EBV springt in dat gat.

EBVChips inventariseert bij zijn klanten aan welke requirements een IC zou moeten voldoen. Uit alle eisen stelt het dan een ontwerp op dat correspondeert met minstens 90 procent van alle ideeën. Doelmarkten voor EBV zijn automotive, consumentenelektronica, hernieuwbare energie, medische systemen, RFID en verlichting. Nog dit jaar moeten de eerste EBV-chips in de schappen liggen.