Nieke Roos
21 August 2006

Philips heeft Ecospro van Ecoscentric gekozen als realtime besturingssysteem voor de volgende generatie settopboxen op basis van de Nexperia PNX83xx. De Eindhovenaren gaan de referentieplatforms distribueren met de starterskit van het RTOS, zodat eindgebruikers de software snel kunnen evalueren en de applicatiebouw vlug kan beginnen. ’Ecoscentric helpt ons onze kant-en-klare STB2xx-systeemoplossingen beter te positioneren voor de kostengevoelige DVB-settopmarkt‘, zegt Ronald Struik van Philips Semiconductors.

Ecospro vervangt PSos+ van Wind River als meegeleverd besturingssysteem. ’Deze keuze bevrijdt Philips voor nieuwe Nexperia PNX83xx-designs van de licentieproblematiek en technische beperkingen die dat bedrijfseigen legacy-RTOS met zich meebrengt‘, aldus Daniel Morris van Ecoscentric. Het PNX8316-gebaseerde STB200 DVB-Terrestrial-referentieontwerp is het eerste dat vergezeld gaat van de Ecospro Starter Kit. In voorbereiding op toekomstige PNX83xx-platforms valideren Philips en zijn IP-partners het product met hun STB-specifieke softwarestacks, waaronder MHP.

De Ecospro Starter Kit is een commerciële distributie van Ecos, inclusief een Gnu-toolketen met compiler en debugger, een grafisch configuratiegereedschap en gecertificeerde Redboot-binary‘s. Ecoscentric biedt ook een directe upgrade naar een volledige ontwikkelomgeving. Deze vult het startpakket aan met advies en ondersteuning, een C++-runtime, een Eclipse-gebaseerde IDE en tools voor bepaling van de testdekking, foutopsporing bij geheugentoewijzing en profilering. Van derden zijn onder meer een Canopen-component, een GUI, een JVM en USB 2.0-functionaliteit beschikbaar.

Philips_STB200web