Pieter Edelman
24 October 2008

Ecoscentric heeft Ecospro gepoort naar de Arm Cortex-M3-processor. De port omvat het preëmptieve multithreading Ecospro-RTos en de Redboot-bootstrapfirmware. Ecospro is de stabiele, uitgebreid geteste en ondersteunde versie van het open-source Ecos-OS.

Ecoscentric brengt een aantal ontwikkelkits uit voor de Cortex-M3-implementatie. Deze bevatten Ecos-hosttools, compilertoolchains, volledige documentatie, een Eclipse-gebaseerde IDE met grafische debugger, een C++-runtime met Standard Template Library en geheugenallocatiedebugging-, profiling- en code coverage-tools. Als eerste komt er een ontwikkelkit met de STM32 van STMicroelectronics, met volledige ondersteuning voor peripherals, de Thumb2-instructieset, on-chip flash en geheugencontrollers. Geïntegreerde debugging is ingebouwd met Eclipse voor verschillende JTag-probes.

Er zijn verschillende componenten van derde partijen gecertificeerd voor Ecospro, waaronder een JVM, een in-geheugen database, GUI‘s, Bluetooth, Canopen, en USB 2.0-host-, device- en OTG-stacks.