Nieke Roos
11 April 2013

Sinds kort ontwikkelt ED&A niet alleen elektronische besturingen maar produceert het deze ook zelf. De afgelopen maanden heeft het bedrijf uit Kapellen nabij Antwerpen een eigen assemblagelijn geïnstalleerd, onder meer bestaande uit een pak-en-plaatsmachine, een selectief soldeersysteem en een flying probe-tester. Bovendien heeft het zelf software geschreven om volledige traceerbaarheid op componentniveau te realiseren. Op dit moment lopen er al een tiental producten over de lijn, meldt directeur Gert D‘Handschotter.

Tot voor kort besteedde ED&A de fabricage van zijn besturingen uit naar Oost-Europa. D‘Handschotter is ervan overtuigd dat zijn bedrijf dit minstens zo goedkoop kan doen in Kapellen. Daar heeft het nu immers alles onder één dak: ontwikkeling, productie en test, helemaal afgestemd op de eigen machines.

In de nieuwsbrief van afgelopen dinsdag sprak Bits&Chips over een uitbreiding van het bestaande machinepark. Dat klopt niet. Tot begin dit jaar had ED&A nog geen eigen productielijn.