Nieke Roos
3 September 2018

De Eindhovense fiber-to-the-home-specialist Genexis gaat samen met zijn Zweedse branchegenoot Inteno. Formeel nemen de Scandinaviërs de TUE-spinoff over, voor een niet nader genoemd bedrag. Met een totaalomzet van ongeveer zestig miljoen euro is de combinatie een van Europa’s grootste aanbieders van connected home-platforms en thuisgateways.

Genexis startte in 2002 als consultancybureau. Twee jaar later besloot het bedrijf het roer om te gooien en zich te storten op de ontwikkeling van eigen glasvezelproducten zoals demarcatiepunten – de verbindende schakel tussen het netwerk van de operator en de bekabeling van bedrijven of consumenten – en modems. Naast het hoofdkwartier in Eindhoven heeft het inmiddels vestigingen in Duitsland, India en Zweden. In totaal werken er zo’n 85 mensen, van wie de helft in r&d.

Genexis_Gerlas_van_den_Hoven_Inteno_Conny_Franzen
Komend jaar neemt Genexis-ceo Gerlas van den Hoven (links) de leiding over de gecombineerde gatewayactiviteiten over van Inteno-topman Conny Franzén (rechts).

Inteno levert thuisgateways aan Europese operators en netwerkbeheerders. De bijbehorende Iopsys-software heeft het onlangs op eigen benen gezet. Als onderdeel van de overname krijgt Genexis-ceo Gerlas van den Hoven komend jaar de leiding over de gecombineerde gatewayactiviteiten. De huidige Zweedse topman Conny Franzén gaat zich richten op de strategie op groepsniveau en op eventuele toekomstige acquisities.