Nieke Roos
25 September 2018

De holding van Elincom Electronics heeft EEMC Coimex overgenomen. Scheidend directeur-eigenaar Antoon Naus van deze Lelystadse emc-specialist zocht vanwege zijn leeftijd naar opvolging om zijn bedrijf voort te zetten en vond die in de elektronicadistributeur uit Capelle aan den IJssel. De twee bedrijven blijven als aparte entiteiten naast elkaar bestaan, maar gaan werken vanuit de Elincom-locatie.

Elincom bestaat sinds 1975 en is een gespecialiseerde distributeur van componenten en systemen voor de industriële elektronica, de industriële automatisering en aan designers van ledverlichting. Het Zuid-Hollandse bedrijf belevert meer dan achthonderd klanten in de Benelux. Op de loonlijst staan vijftien namen.

Emc afscherming

Het in 1977 opgerichte EEMC Coimex richt zich op componenten voor emc-afscherming, thermische interfacematerialen, test- en meetapparatuur voor emc en analysesoftware om elektromagnetische velden te berekenen. Het bedrijf telt drie medewerkers. De componenten vinden hun weg naar elektronica voor hightech machines en ook ruimtevaart en defensie.

‘EEMC Coimex vult Elincom aan in een nichemarkt die steeds belangrijker wordt. Stijgende frequenties in combinatie met dalende voedingsspanningen betekenen veel voor kritieke hardwaredesigns van elektronica. Daar zien wij een enorme behoefte aan de producten en kennis van EEMC Coimex over emc-shielding’, verklaart directeur Danny Langbroek van Elincom.

‘Om de continuïteit te waarborgen, voor zowel klanten als leveranciers, was het een harde voorwaarde om een technisch georiënteerde partner te vinden die bekend is met zowel elektronica als het emc-vakgebied’, aldus Antoon Naus. ‘Ik ken Elincom goed van de EMC-ESD Vereniging. Hun kennis van de materie en actieve houding geven mij alle vertrouwen dat EEMC Coimex in goede handen terecht is gekomen.’