Nieke Roos
20 May 2014

Avnet voegt zijn dochters MSC Vertriebs en Gleichmann & Co. Electronics samen tot MSC Technologies. Dit bedrijf combineert het productportfolio van de afzonderlijke onderdelen: embedded computers en displays, met als bedieningsgebied de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa, Spanje, Turkije en Zwitserland. Ook de andere leden van de MSC-groep, zoals MSC Freiburg, DSM Computer en Displaign Elektronik & Design, gaan in de toekomst opereren onder de nieuwe naam. DSM Computer zal wel blijven bestaan als label voor de lijn van intelligente systemen.

MSC Technologies blijft zijn eigen bordjes en industriële pc’s maken, van standaard oplossingen tot maatwerk. Om klanten beter en sneller van dienst te kunnen zijn, concentreert het zijn ontwikkelexpertise in de nieuwe divisie Embedded Solutions, die uit twee groepen komt te bestaan: een voor bord- en een voor systeemplatforms. Kern van de laatste groep vormen de producten en services van DSM Computer. Ook de productie blijft het bedrijf gewoon in Duitsland doen; die van de complexere industriële producten centraliseert het in zijn faciliteit in Freiburg.

Voor zijn displayaanbod leunt MSC Technologies op de oude en vertrouwde fabrikantenpool voor tft’s, touchscreens en passieve schermen. Daarnaast biedt het oplossingen op maat met in eigen huis ontwikkelde producten, zoals de GE Star Touch.