Alexander Pil
21 January 2009

Agilent heeft een softwarepakket op de markt gebracht voor het equalizen van seriële data. De N5461A-programmatuur is bedoeld voor de Infiniium 90000A-serie van digitale oscilloscopen. Agilent heeft de software ontwikkeld voor het testen van apparaten die zijn gebaseerd op snelle technologieën zoals PCI Express 3.0, 6 Gbit/s Sas, 6 Gbit/s Sata en USB 3.0. Het geeft de gebruiker equalizertools voor de realtime analyse.

De steeds hogere datasnelheden zijn schadelijk voor de signaalkwaliteit. Het gevolg kan zijn dat het realtime oog geheel of gedeeltelijk wordt gesloten en de ontvanger corrupte gegevens binnenkrijgt. Met een equalizer is het mogelijk dit oog open te houden en bitfouten te voorkomen.

Het softwarepakket van Agilent helpt gebruikers bij het snel modelleren van hun decision feedback equalization (DFE)- en feed-forward equalization (FFE)-designs om hun simulaties te checken als het geen optie is om de zender direct te benaderen. Ze kunnen kiezen uit een lijst van DFE- en FFE-opties om het effect te zien op het oog bij de ontvanger. De software bevat ook een feature om DFE en FFE op één scherm met elkaar te vergelijken.

Agilents equalizersoftware sluit aan op bestaande programmatuur voor de 90000A-serie zoals de analyseerpakketten E2681A EZJit, E2688A en N5400A EZJit Plus. Agilent N5461A is per direct beschikbaar en kost 4995 dollar.