2 June 2016

In 2018 halen iot-devices in aantallen de mobiele telefoons in, voorspelt Ericsson in zijn jaarlijkse Mobility-rapport. Tussen 2015 en 2021 groeit het aantal things in het iot jaarlijks met 23 procent. In totaal zijn er over vijf jaar 28 miljard verbonden apparaten, waarvan het bij bijna 16 miljard om een iot-device gaat.

Vooral in West-Europa gaat het hard, zo meent Ericsson; het aantal iot-apparaten groeit hier met een factor vijf tot 2021. Deze groei komt onder meer voort uit regelgeving, bijvoorbeeld voor slimme energiemeters en de ecall-richtlijn voor auto’s die in 2018 wordt ingevoerd.

De telecomgigant schrijft ook dat de datasnelheden van mobiele netwerken in rap tempo groeien. Dit jaar zijn er voor het eerst commerciële netwerken uitgerold die downlink-piekdatasnelheden van 1 Gbps ondersteunen. Apparaten die deze snelheid aankunnen, komen naar verwachting in de tweede helft van 2016. In eerste instantie komen deze apparaten in markten als Japan, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China beschikbaar, maar ze zullen zich snel verspreiden over andere regio’s.

Waarschijnlijk wordt er ook eerder dan gedacht begonnen met de uitrol van 5g-netwerken. Daarvoor moeten landen echter haast maken met het afstemmen van het spectrum voor deze technologie, waarschuwt Ericsson.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.