2 March 2012

De Venlose PV-modulefabrikant Scheuten Solar heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf zegt ondanks inspanningen om concurrerend te blijven de druk op zijn marges – de prijzen zijn in anderhalf jaar meer dan gehalveerd – niet langer vol te kunnen houden. ’De golf van goedkope modules uit Azië was sneller dan wij konden reageren‘, zegt topman Willemsem in De Limburger. Verderop in het Zuiden slaagde ook Solland Solar er niet in deze concurrentieslag te overleven.

Pogingen van Scheuten om een investeerder aan te trekken, ketsten eveneens af. ’Met een Aziatische partij zijn we heel ver gekomen. Helaas is het op het laatste moment niet gelukt.‘ Op de Limburgse productielocatie werken zo‘n negentig mensen, bij die in het Duitse Gelsenkirchen 235. De activiteiten van Scheuten Glass staan los van de solartak.

Update: Het Financieele Dagblad meldt dat er zich tien geïnteresseerde partijen – twee uit Azië en acht uit Europa – hebben gemeld bij bewindvoerder Wim Eikeldal van Boels Zanders Advocaten.