Bits&Chips

Flanders Make krijgt 15 miljoen voor West-Vlaamse vestiging

10 januari 2018 

De Vlaamse Regering heeft beslist om Flanders Make definitief te erkennen als strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie en de technologische sector. Er is een nieuw convenant afgesloten voor de komende vijf jaar (2018-2022). Daarin worden belangrijke stappen gezet naar het centraliseren en verder professionaliseren van het onderzoekscentrum zodat ze een sleutelpositie kunnen innemen in de transitie van de Vlaamse maakindustrie naar Industrie 4.0.

‘Flanders Make heeft een belangrijke rol in de versterking van onze maakindustrie’, stelt Philippe Muyters, Vlaams minister van innovatie. ‘Met het nieuwe convenant en de bijhorende verhoging van de middelen stellen we hen in staat om die prominente rol daadwerkelijk op te nemen.’

De Vlaamse Regering en Flanders Make hebben een groeipad afgesproken op basis van een jaarlijkse dotatie van 18,4 miljoen euro. Dat bedrag kan worden verhoogd als er ook voldoende externe middelen worden gevonden.

Een belangrijke nieuwe focus is de inhaalbeweging op onderzoek naar productie-innovatie. Dit onderzoek naar productiemethodologie is relevant voor een zeer grote groep bedrijven en moet ervoor zorgen dat de maakindustrie op lange termijn in Vlaanderen blijft verankerd. Om het productieonderzoek een extra boost te geven, krijgt Flanders Make dit jaar eenmalig 15 miljoen euro extra voor de bouw van een vestiging in West-Vlaanderen, specifiek gericht op productie-innovatie. Het is nog niet bekend waar deze vestiging precies gaat komen.

Flanders Make had al vestigingen in Leuven en Lommel en bij de vijf Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel.

Abonneer direct op onze nieuwsbrief

abonneren

Mechatronics system design – Part 1

8 oktober - 12 oktober

Eindhoven

Advanced feedforward control

10 oktober - 12 oktober

Eindhoven

Course on modern optics for optical designers - Part 1

14 september - 8 februari

Eindhoven

Embedded Linux

17 september - 21 september

Eindhoven

System architect(ing)

24 september - 28 september

Eindhoven