Alexander Pil
20 March 2008

Het Amerikaanse investeringsfonds Franklin Resources is naar eigen zeggen niet van plan een motie van wantrouwen in te dienen tegen de directie van Agfa-Gevaert. De Tijd meldde eerder deze week dat de belangrijkste aandeelhouder van het kwakkelende beeldverwerkingsbedrijf met harde acties dreigde. Franklin ontkent dit in een persbericht.

Volgens De Tijd zou een aantal minderheidsaandeelhouders bijzonder ontevreden zijn over de gang van zaken bij Agfa. Ze zouden vinden dat de raad van bestuur zich de laatste jaren niet naar behoren van zijn taak heeft gekweten en te laat aan de alarmbel heeft getrokken. De kans zou bestaan dat de boze aandeelhouders eind april niet volledig instemmen met de uitvoering van de begroting door de raad van bestuur en dat ze vraagtekens zetten bij de vergoeding van raadsvoorzitter Ludo Verhoeven.

In een statement ontkent Franklin nu dat het voornemens is de Agfa-top op het matje te roepen. ’Franklin Resources heeft zich recent op geen enkele manier publiek uitgesproken over zijn positie in Agfa-Gevaert‘, klinkt het vanuit de VS. ’Beweringen dat Franklin de intentie zou hebben om de directie ter discussie te stellen tijdens de volgende algemene vergadering, zijn niet correct.‘