Nieke Roos
22 August 2013

Nedap heeft een omvangrijke RFID-opdracht in de wacht gesleept van een grote Franse detailhandelaar in sportartikelen. Onderdeel Retail gaat in negentien landen al zijn geïnstalleerde RF-antennes voor elektronische artikelbeveiliging upgraden naar hybride RF/RFID-varianten. Het wil de klus volgend jaar maart hebben geklaard. Financiële details heeft het Groenlose bedrijf niet bekendgemaakt. Ook de naam van de klant heeft het niet prijsgegeven, maar eerder meldde het de Franse sportketen Decathlon tot zijn clientèle te rekenen.

De hybride oplossing die Nedap in meer dan vierhonderd winkels van de keten installeert ter vervanging van zijn bestaande, gewone RF-antennes biedt RF- én RFID-detectie in één product. Het systeem is bij uitstek geschikt voor retailers die radiofrequentie-identificatie al gebruiken in hun logistieke proces. Zij kunnen hiermee eenvoudig overstappen naar toepassing voor diefstalpreventie. Tijdens de overgangsfase zijn RF-labels geleidelijk te vervangen door RFID-varianten of selecte productgroepen met een hoog risico op diefstal met beide labels te beveiligen.

’Onze hybride !D Gate-antenne is een uitgelezen oplossing voor retailers die in de toekomst RFID willen gaan toepassen‘, legt managing director Rob Schuurman van Nedap Retail uit. ’De RFID-antenne kan later eenvoudig aan het bestaande systeem worden toegevoegd. Dit vermindert de investeringskosten in hardware aanzienlijk.‘