Pieter Edelman
20 September 2012

Green Hills‘ nieuwste compilerversie 2012 kan statisch het maximale stackgebruik berekenen zelfs in software die recursie, interrupts of functiepointers gebruikt. Dat kan helpen om kosten te besparen in een embedded systeem, zegt Green Hills, want het is niet nodig om voor de zekerheid extra geheugencapaciteit in het systeem in te bouwen.

De compiler voert ook geavanceerde optimalisaties door voor C++, waardoor de taal dezelfde performance haalt als C, claimt het bedrijf. Daarnaast zijn er zowel CPU-afhankelijke als onafhankelijke performance-verbeteringen toegevoegd. Een speciale nadruk ligt op het terugdringen van runtime stack-gebruik voor systemen met beperkt geheugen.

Verder introduceert de compiler ondersteuning voor nieuwe processorarchitecturen, zoals Arms Cortex-A7, -R5 en -R7, Renesas‘ RH850 en Freescales Qorivva MPC57xx voor automotive toepassingen, E6500-gebaseerde QorIQ T4240-netwerkprocessoren met Altivec-onersteuning en PX-microcontrollers.

De nieuwe compilerversie is per direct beschikbaar voor Arm, Power, X86, V850, RH850, Mips en Coldfire.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.