Nieke Roos
12 September 2014

Greenpeak heeft een nieuwe radiochip geïntroduceerd voor de volgende generatie afstandsbedieningen, die met rf werken in plaats van met infrarood. De GP565 ondersteunt bewegingsdetectie, spraakbesturing en versie 2.0 van het ZRC-protocol (Zigbee Remote Control). Samples zijn per direct verkrijgbaar; grote volumes verwacht Greenpeak in het eerste kwartaal van volgend jaar te kunnen gaan verschepen.

De GP565 is geoptimaliseerd voor afstandsbedieningen die voldoen aan de RF4CE-standaard. Het 40-pins silicium is er in twee smaken: met 120 kB flash en 8 kB ram of met 248 kB flash en 16 kB ram. Het combineert een lager stroomverbruik met een hogere ontvangstgevoeligheid en een hoger outputvermogen. Greenpeaks gepatenteerde Antenna Diversity-technologie zorgt voor een groot bereik en voorkomt bluetooth- en wifi-interferentie.

Met ZRC 2.0 kan dezelfde afstandsbediening ook andere onderdelen in huis aansturen die aan het netwerk hangen, zoals de gordijnen en de verlichting. Daarnaast is er de mogelijkheid om een zoekgeraakte zapper middels een Find my Remote-knop op het home-entertainmentsysteem of ander device te laten piepen of oplichten. Verder heeft het protocol een ir-rf-downloadfunctie om oudere apparatuur automatisch met de juiste infraroodinstellingen te kunnen bedienen.

De bewegingsdetectie die de GP565 biedt, maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het volume te regelen of van kanaal te veranderen door een specifiek gebaar te maken met de afstandsbediening. Dat kan ook middels gesproken commando’s, dankzij de ingebouwde spraakbesturing. Hierbij gebruikt Greenpeak een betrouwbare compressiecodec voor een hogere throughput en geavanceerde stemherkenning.

Bits&Chips event sponsor registration