Nieke Roos
7 January 2016

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Greenpeak zijn nieuwe Family@Home-oplossing getoond. Met een combinatie van cloudintelligentie, draadloze connectiviteit en batterijgevoede sensoren stelt dit systeem gebruikers in staat om op afstand een oogje in het zeil te houden bij hen thuis. Zo kunnen zij bijvoorbeeld controleren of kinderen terug zijn van school, of huisdieren veilig binnen zijn, of de achterdeur dicht is, of er ramen openstaan als er niemand is of als het regent, of dat apparaten niet onnodig ingeschakeld zijn.

Family@Home koppelt Greenpeaks Family Lifestyle-oplossing voor thuismonitoring aan domoticasystemen voor bijvoorbeeld apparaatbediening, inbraakbeveiliging, temperatuur- en klimaatcontrole en verlichting en aan eigen iot-actuatoren en -sensoren. Gebruikers hoeven niet meer te switchen tussen verschillende apps maar alles is toegankelijk vanuit één dashboardapplicatie, die intelligente statusupdates geeft en alarm slaat bij onverwachte gebeurtenissen. Het systeem gebruikt een zelflerend algoritme met gedragspatroonherkenning, ontwikkeld door het Leidse Sensara.

Greenpeak richt zich met Family@Home op serviceproviders. Het bedrijf biedt een compleet referentiedesign met een breed scala aan sensoren, beveiligde draadloze communicatie, Sensara’s cloudgebaseerde algoritme, analytics en interfaces naar administratieve en ondersteunende backendsystemen. Enkele serviceproviders van wereldformaat zijn de oplossing al aan het uittesten, aldus Greenpeak.

‘Van de industrie horen consumenten voortdurend dat ze een smart home moeten hebben, maar verder dan een huis met sensoren konden zij tot nu toe eigenlijk niet komen’, aldus Greenpeak-ceo Cees Links. ‘Consumenten willen echter geen dingen met elkaar hoeven te verbinden, ze willen een slimme toepassing die dat automatisch voor hen regelt. Dat is waar wij samen met een aantal grote serviceproviders aan werken.’

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.