René Raaijmakers
31 August 2010

In de eerste helft van 2010 hebben vijftig medewerkers van ICT in Duitsland hun dienstverband opgezegd. Het betreft de helft van alle medewerkers van ICT Software Engineering Nord. De problemen kwamen in april boven water. Dat was net na het vertrek van Hans Oberg, die de uitbreiding van de Duitse activiteiten lange tijd leidde.

CEO Bram Schot hoorde pas in april van de problemen. Ook Oberg zou volgens Schot niet op de hoogte zijn geweest. Hijzelf werd met de problemen geconfronteerd op een bijeenkomst met het Duitse management. Schot nam daarop meteen maatregelen en verving het management van ICT Duitsland.

Het persbericht dat ICT uitstuurde bij zijn halfjaarbericht meldt: ’Deze ontwikkeling vindt zijn oorsprong in een vertrouwensbreuk tussen het Duitse senior management onderling en tussen delen van de Duitse organisatie en het Duitse senior management. Ter voorkoming van verdere escalatie is in het tweede kwartaal nieuw management aangetreden waardoor verdere schade bij de Duitse activiteiten is voorkomen. Naar verwachting zal het personeelsbestand in Duitsland in de tweede helft van het jaar gemiddeld circa vijftig medewerkers lager liggen.‘

Bij ICT Software Engineering Nord werkten oorspronkelijk honderdtwintig medewerkers. ICT Duitsland telde oorspronkelijk rond de 280 medewerkers. Op dit moment heeft ICT zijn rekruteringsactiviteiten in Duitsland fors verhoogd. Schot verwacht dat de Duitse tak in 2011 weer ruim 280 medewerkers telt.

 advertorial 

The waves of Agile

Derk-Jan de Grood created a rich source of knowledge for Agile coaches and leaders. With practical tips to create a learning organization that delivers quality solutions with business value. Order The waves of Agile here.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers in Amsterdam zei Schot dat hij nog geen volledig zicht heeft op de zaak. De medewerkers zijn nog steeds aan het werk bij vooral Volkswagen en zullen vanwege de lange Duitse opzegtermijn pas in het najaar het bedrijf verlaten. Schot ziet achter de exorbitant grote exodus in combinatie met het vertrek van de voormalige eigenaar in februari een muiterij, al zegt hij dat nog niet hard te kunnen maken. De voormalige eigenaar was tot februari lid van het driekoppige Duitse management. Pas daarna werden de problemen voor Schot zichtbaar. Duikt er het komende jaar een nieuw bedrijf op met de oud-medewerkers, dan zegt Schot gerechtelijke maatregelen te zullen nemen.

Het voormalige Duitse management heeft zich volgens Schot in de recessietijd te veel gericht op het overnemen van nieuwe bedrijven, terwijl het in 2009 juist hun opdracht was om de tering naar de nering te zetten. Verder boterde het niet tussen het management en de rest van de medewerkers. Schot over de reacties nadat hij beide managers in april de laan uit had gestuurd: ’Ik heb nog nooit zo veel fanmail gehad.‘

Naast deze problemen kwamen er bij een voormalige afdeling van Harman Becker enkele lijken uit de kast. ICT nam afgelopen november 34 mensen over van Harman Becker Automotive Systems in Hildesheim. Deze professionals bleven bij ICT hetzelfde werk doen: de ontwikkeling van navigatiesoftware en infotainmentsystemen. Tot Schots verrassing doken er na de overname claims op van medewerkers van wie hij in de veronderstelling was dat ze al uit dienst waren. Schot: ’Het bleek dat we die nog moesten afkopen.‘ Alles bij elkaar kostte dat ICT vierhonderdduizend euro extra. ’Als het goed is, hebben we nu elke tegel opgetild en komen er geen kakkerlakken meer onderuit.‘