Nieke Roos
4 October 2018

IPTE Factory Automation wil de Connect Group van de beurs halen. Het Genkse bedrijf zegt een vrijwillig en voorwaardelijk openbaar bod te overwegen op alle aandelen die nog niet in zijn bezit zijn noch in het bezit zijn van gelieerde personen. Per stuk is het bereid 1,60 euro te betalen, zo’n veertig procent meer dan de beurskoers ten tijde van de aankondiging. IPTE en zijn medeoprichter Huub Baren hebben samen al een belang van 84 procent in de toeleverancier uit Kampenhout.

Connect Group

Samen met Vladimir Dobosch stond Baren ook aan de wieg van Connect, dat bij de oprichting zelf nog IPTE heette. In 2010 splitste het bedrijf de destijds verlieslijdende fabrieksautomatiseringsactiviteiten af om zelf verder te gaan als contractfabrikant, onder de naam van de Kampenhoutse divisie die het tien jaar daarvoor had ingelijfd. Baren en Dobosch kochten de activiteiten voor twee miljoen en maakten er een winstgevende onderneming van.

De aankondiging van IPTE komt niet onverwacht, schrijft zakenkrant De Tijd. Baren was de afgelopen maanden al driftig aandelen aan het bijkopen. Er is overigens nog geen sprake van een formeel bod; voorlopig gaat het slechts om een intentie tot overname. Wanneer IPTE en Baren 95 procent in handen hebben, lanceren ze een uitrookbod.