Joost_Backus

Joost Backus

13 September 2013

Het is vrijdag 28 juni. Het is mistig, het regent. Eigenlijk zou het zomer moeten zijn, maar het lijkt wel herfst. Ik zit op de High Tech Campus. Ik ben uren te vroeg, maar het café op de Strip is om negen uur gelukkig al open. Ik haal een kopje koffie en verbaas me erover hoe vriendelijk de bediening hier weer is. Ik ga even aan het water zitten, op de rode houten stoeltjes, een beetje mijmeren. Net uit de regen, bijna voor mijn voeten, denk ik een eend onder te zien duiken, totdat ik merk dat het een grijzende zwarte meerkoet is.

Grijzende meerkoet, dat zou een mooie metafoor zijn voor mezelf, mijmer ik. Toch voel ik me nu even volmaakt gelukkig en positief. Ik voel me zelf hip op deze hippe plek. Wat een verademing ten opzichte van die troosteloze kantinesfeer die er vroeger hing in de techniek. De sanseveria op kantoor. Onderzoekers met sandalen die de sfeer bepalen. De deprimerende lange gangen met linoleum op de universiteiten en de vele trieste kantoorbunkers.

Op de High Tech Campus niets meer van dat al. Als je wat langer op de Paul Smith-achtige gestreepte stoeltjes zit langs de Strip, voel je gewoon de vibe van het ’wheelen en dealen‘ in de hightech. Carlo van Analog, Trudy en Bernard van ST, Patrick van TI, allemaal mensen die collega Kim en ik eens hebben bezocht hebben tijdens een we-bellen-gewoon-even-bij-u-aan-tour. Als ik op Linkedin alle activiteiten voorbij zie komen die je op de campus kunt bijwonen, dan duizelt het me helemaal.

Elders in Eindhoven proef je dezelfde vibe. Ga eens kijken in de Faculty Club van de TUE, een soort hip groen ruimteschip. Met collega Simone ben ik bij de Robocup geweest en we zijn helemaal enthousiast geworden. In een recent artikel van de Volkskrant over het daten van bèta‘s stond dit hightechfestijn nota bene hoog op de lijst van beste ontmoetingsplekken voor dames die interessante mannen willen spotten.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.

En als ik naar onszelf kijk, tjee, wat is Bits&Chips in veertien jaar veranderd. Van een simpel blauw-wit nieuwsbriefje op papier naar een full colour uitgave met een dito online ecosysteem dat maar liefst een zes scoort op de Google-ranking. Toch zijn er heel wat bedrijven waar we al veertien jaar contact mee hebben maar die nog nooit iets met ons hebben gedaan. Ik vind ons echt top bij Bits&Chips, en dat mogen we best uitdragen: hé jullie daar in de hightech, hier moet je zijn!

Ik voel me gewoon positief, sexy, opgewonden en aantrekkelijk terwijl ik dit zo zit te schrijven aan het water langs de Strip. Straks ga ik naar de opening van het Itri-kantoortje op de campus, een soort Taiwanese TNO, waar mij ter verhoging van de feestvreugde een ’lion dance performance‘ te wachten staat met de ondertitel ’feed with red envelope and spit of couplets‘. Geen idee wat het is, maar het wordt vast een hele ervaring.