Alexander Pil
10 July 2009

In het tweede kwartaal is de IC-markt 16 procent groter dan in het eerste kwartaal. Dat schrijft marktonderzoeker IC Insights in een rapport dat binnenkort verschijnt. Volgens de analist zijn er de laatste 25 jaar slechts drie kwartalen die zo‘n grote sprong overtreffen: K2‘84, K4‘99 en K2‘06. Het bureau stelt daarom dat het ’helende proces‘ is begonnen.

IC Insights noemt nog meer positieve kwartaalcijfers. De DRam-markt groeide met 30 procent, waarbij de gemiddelde prijs 12 procent hoger lag. Er gingen 30 procent meer analoge chips over de toonbank, een kwart meer microcontrollers en 40 procent meer DSP‘s. In totaal werden er 20 procent meer IC‘s verkocht en groeide de markt dus 16 procent.

De marktvorser betoogt dat we de markt op kwartaalbasis moeten analyseren en niet terug moeten kijken naar de veel hogere niveaus van vorig jaar. ’Laat je niet misleiden door de doemscenario‘s in jaarvoorspellingen‘, schrijft het in een persbericht. ’Hoewel het tweede kwartaal kon profiteren van bedrijven die hun voorraden weer bijvulden, ziet het tweede halfjaar er sterk uit. Nu het ergste voorbij is, moeten we ons voorbereiden op de naderende groei.‘