Heleen Blesgraaf
29 May 2007

Het eerste kwartaal van 2007 scoorde Icos Vision Systems een omzet van 19,2 miljoen euro. Dit is een daling van 11 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2006 en 42,6 procent lager dan de eerste drie maanden van dat jaar. De nettowinst kwam uit op 1,6 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met de 1,4 miljoen euro in de laatste drie maanden van vorig jaar. Begin 2006 incasseerde Icos echter nog 8,6 miljoen euro.

Icos20Anton20De20Proft web

Icos-topman Anton De Proft verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar geen verbetering.

De Leuvense leverancier van IC-inspectiesystemen klimt dus nog niet uit het dal waarin het zich bevindt. Sinds april 2006 daalt de omzet van Icos kwartaal na kwartaal. Topman Anton De Proft vindt het moeilijk om een toekomstvoorspelling te geven: ’Alhoewel de meeste marktanalisten een heropleving zien van de markt in de tweede jaarhelft, blijft onze zichtbaarheid beperkt tot enkele weken. Volgens ons huidig inzicht zal de omzet voor het tweede kwartaal vlak blijven of lichtjes dalen ten opzichte van het eerste kwartaal.‘

Icos‘ systemen voeren twee- en driedimensionale inspecties uit voor de visuele controle van chips, wafers, zonnecellen, substraten en contactdozen. De Leuvenaren hebben nog een relatief klein aandeel in de veelbelovende markt van waferinspectiesystemen. De Proft ziet echter veel mogelijkheden en wijst op de eerste order die zijn bedrijf dit kwartaal van drie nieuwe klanten ontving.

Bits&Chips event sponsor registration