Nieke Roos
18 August 2016

ICT Group heeft de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 42,1 miljoen euro. Dat is 22 procent meer dan in dezelfde periode van 2015. De groei komt vooral door acquisities; organisch namen de inkomsten toe met acht procent. De nettowinst steeg jaar op jaar met 44 procent tot 2,1 miljoen euro.

ICT Nederland zag de omzet met zeven procent toenemen tot 32,3 miljoen euro, vooral door hogere tarieven. De verkoop van licenties en materialen was beneden verwachting. De marktomstandigheden in de industriële automatisering blijven uitdagend, aldus ICT. Andere markten ontwikkelen zich positief, met name de healthcare.

Bij Strypes in Bulgarije groeide de omzet in de eerste zes maanden met 26 procent naar 3,2 miljoen euro. Dit onderdeel heeft zijn klantenkring verder uitgebreid en de afhankelijkheid van zijn grootste klant zo verder verkleind. Met 2,9 miljoen aan inkomsten presteerde de overgenomen industrieel automatiseerder Raster naar verwachting, ondanks de uitdagende olie- en gasmarkt. De overige activiteit brachten 4,2 miljoen in het laatje, waarbij Improve zich licht verbeterde door een aantrekkende trainingsmarkt maar aanwinst BMA achterbleef bij de verwachtingen als gevolg van uitgestelde projecten.