Nieke Roos
14 March 2019

ICT Group neemt voor een niet nader genoemd bedrag een belang van 65 procent in BNV Mobility. Dit bedrijf uit Breda biedt slimme mobiliteitsservices, gebruikmakend van zijn expertise in gedragsverandering bij forenzen. Met Turnn levert het een integrale dienst voor (deel)vervoer. Dit platform moet de mobility-as-a-service-oplossing worden van ICT, dat zo zijn positie in die markt wil verstevigen.

Mobility-as-a-service (maas) beoogt reizigers naadloos van a naar b te leiden door realtime informatie van alle mogelijke mobiliteitsvormen te combineren. Op basis van hun individuele behoeftes zoekt de aanpak naar een optimale balans in reistijd, duurzaamheid, comfort en kosten. De Turnn-oplossing biedt onder meer een multimodale reisplanner voor forenzen en een dashboard dat hun mobiliteit inzichtelijk maakt voor hun werkgevers.

BNV Turnn_web
BNV’s Turnn-oplossing biedt onder meer een multimodale reisplanner voor forenzen.

ICT heeft zelf een heleboel platformkennis in huis, onderdeel Intraffic is een belangrijke speler in reisinformatiesystemen voor het openbaar vervoer en met Nedmobiel beschikt de Barendrechtse dienstverlener over uitgebreide ervaring in vergelijkbare mobiliteitsprojecten op de Nederlandse markt. BNV sluit hier goed op aan. Voor de versnelling van zijn (inter)nationale maas-ambities ziet ICT daarnaast veel meerwaarde in de samenwerking met de Franse transport- en mobiliteitsspecialist Egis, de andere grote aandeelhouder van het Bredase bedrijf.

‘In de specifieke positie van BNV, het gebruik van geavanceerde technologie en onze kracht in Nederland zie ik een succesvolle combinatie’, aldus ICT-ceo Jos Blejie. ‘Maas is een nieuwe markt, maar wel eentje die naar onze overtuiging heel groot gaat worden, aangejaagd door mondiale issues zoals bevolkingsdichtheid en vervuiling.’

BCe24 save the date