Pieter Edelman
24 May 2007

ICT Automatisering verwacht voor het eerste zes maanden van dit jaar een 5 procent hogere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zal juist met 25 procent dalen naar 3 miljoen euro. Dit maakte de dienstverlener bekend tijdens zijn aandeelhoudersvergadering. Voor geheel 2007 herhaalt ICT de verwachting van een omzettoename ten opzichte van 2006. De nettowinst zal wel boven de 7,2 miljoen euro van 2005 liggen, denkt het bedrijf.

Het eerste kwartaal van 2007 was niet al te best voor ICT. Het faillissement van BenQ Mobile en de reorganisaties in de tweede helft van 2006 bij een aantal belangrijke automotive-klanten lagen daar grotendeels aan ten grondslag. Daarnaast laten de ontwikkelingen bij ICT Embedded geografisch gezien binnen Nederland een gemengd beeld zien. Zo blijkt het uitbreiden van de klantenbasis in Groningen en Deventer lastiger dan gedacht.

ICT Embedded wil dit jaar meer prioriteit geven aan de uitbouw van de Duitse inspanningen. Voor ICT Solutions blijft het zwaartepunt van de activiteiten in Nederland. Afgelopen maart tekende ICT een intentieovereenkomst voor de overname van een 60-procentsaandeel in het Duitse Lineas Automotive.

ICT zegt dat het last heeft van de krapte op de arbeidsmarkt. Aan het eind van het eerste kwartaal telde het bedrijf 891 personeelsleden, ten opzichte van 910 aan het einde van het 2006.

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Crocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!