Bits&Chips

Identificatie stuwt omzet NXP

26 juli 2012 

Voor het derde kwartaal op rij kleuren de resultaten voor NXP rood. De halfgeleiderfabrikant verloor de afgelopen drie maanden 90 miljoen dollar. Een jaar geleden kon het juist nog 84 miljoen in de plus schrijven. Toch is het bedrijf tevreden met de resultaten. De omzet zit voor het derde kwartaal op rij in de lift en komt met 1094 miljoen dollar weer in de buurt van de 1121 miljoen van een jaar geleden. Het bedrag is ook hoger dan verwacht.

Belangrijker nog, opnieuw kwam een groter deel van de omzet uit eigen producten, ten koste van fabricagediensten en de overige inkomsten - een belangrijk streven van NXP. De producten brachten afgelopen kwartaal 1022 miljoen dollar in het laatje, nagenoeg net zo veel als een jaar geleden. De standaard producten - de passieve componenten, microcontrollers en dergelijke - brachten nog wel 11 procent minder op dan een jaar geleden, namelijk 219 miljoen dollar. Maar de mixedsignal-activiteiten haalden een nieuw inkomstenrecord: 803 miljoen dollar, tegen 779 miljoen een jaar geleden en 710 het vorige kwartaal.

Dat is weer te danken aan de identificatiebusiness - lees: de NFC-activiteiten - die na een dip eind vorig jaar nu opnieuw een groeispurt nemen op record van 234 miljoen dollar uitkomen, 21 procent meer dan een jaar eerder. Deze branche staat daarmee op het punt de Automotive-business te verstoten van de nummer-éénpositie binnen de mixed-signal-activiteiten. Overigens lieten alle vier de mixed-signal-segmenten van NXP een groei zien het afgelopen kwartaal.

Abonneer direct op onze nieuwsbrief

abonneren

System modelling with sysML

4 juni - 7 juni

Eindhoven

System modelling with sysML

4 juni - 7 juni

Eindhoven

Dutch System Architecting Conference

14 juni

's-Hertogenbosch