Paul van Gerven
28 July 2008

Integrated Device Technology (IDT) heeft een geïntegreerde ontvanger en klokbesturing beschikbaar voor de Displayport-standaard. De Panelport is in de eerste plaats ontworpen voor toepassing in vlakke beeldschermen zoals in lcd-tv‘s, monitoren en schootcomputers. OEM‘s, zegt IDT, profiteren bij het gebruik van de Panelport van een verhoogde integriteit van de digitale signalen. Dit vloeit voort uit de significante reductie van de elektromagnetische interferentie (EMI) voor alle interfaces van de monitor of het beeldscherm dankzij de toepassing van IDT‘s kloktechnologie met spectrumspreiding.

De signaalintegriteit wordt verder mogelijk gemaakt door een unieke integratie van een op de applicatie toe te snijden serialisator-deserialisator (Serdes) en de geavanceerde circuits voor seriële communicatie en signaaltiming. Daarnaast is voorzien in een ingebedde Timing Controller voor schootcomputers.

De Panelport voldoet volledig aan de specificaties van versie 1.1a van de Displayport-standaard. Ook biedt hij een volledige video-interface en beveiligingsfaciliteiten door HDCP 1.3-encryptie. De vierkanaalsontvanger maakt bij een enkel beeldscherm resoluties tot WQXGA (2560 bij 1600 beeldpunten) bij een beeldfrequentie van 60 Hz mogelijk. Worden twee kanalen gebruikt, bijvoorbeeld in schootcomputers, dan is de maximale resolutie 1920 bij 1080 bij 60 Hz. De component kan afstanden tot vijftien meter overbruggen, resulterend in een grote flexibiliteit voor de gebruiker.