Paul van Gerven
12 May 2009

Sony heeft zich aangesloten bij Imecs Core-Lite-programma voor sub-32-nanometertechnologie, dat speciaal is opgezet voor fabless of fablite chipmakers. Dit type halfgeleiderfabrikanten doet zelf weinig of geen productie in eigen huis, maar wil wel bijblijven in de laatste technologie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een integrated device manufacturer (IDM), die met een eigen chipproductie op een veel dieper niveau met de procestechnologie bezig is. Daarom biedt Imec zijn Core-programma voor sub-32-nanometerschaling aan in verschillende smaakjes.

Samsung is van zins zijn samenwerking met Imec te intensiveren en sluit zich aan bij het Leuvense programma voor software-defined en cognitieve radio en draadloze communicatietechnologie in het millimetergolflengtegebied. De beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring afgesloten. Samsung was al Core-partner.

Met het eveneens Koreaanse National Nanotechnology Fabrication Center gaat Imec ten slotte studenten, docenten en wetenschappelijk onderzoek uitwisselen.