Nieke Roos
3 July 2012

Imtech heeft zijn positie in Finland versterkt met de overname van technisch dienstverlener SSR en diens dochter Polar. Beide bedrijven hebben een jaaromzet van ongeveer vijftien miljoen euro. Samen tellen ze vijftig medewerkers. Imtech betaalt vijf keer de Ebita in contanten.

Polar kwam in 1988 in handen van SSR. Met behoud van hun eigen specialisatie opereren ze sinds die tijd vanuit een gezamenlijke kantoorlocatie in Kemi, aan de noordzijde van de Botnische Golf. Het moederbedrijf heeft ook een vestiging in Loimaa, ongeveer honderd kilometer van Helsinki.

SSR is actief in de trafficmarkt. Het ontwerpt, ontwikkelt, installeert en onderhoudt onder meer automatische slagbomen, cameratechnologie, snelweg- en stedelijke verkeerssystemen en verkeersinstallaties. Daarnaast is het actief in de verlichting van openbare wegen en terreinen en stadions. SSR werkt in heel Finland, zowel voor bedrijven als voor overheden. In diverse trafficprojecten, waaronder tunnels, partnert het al met Imtech Traffic & Infra.

Polar is gespecialiseerd in procesautomatisering, van ontwerp tot en met onderhoud. Het is werkzaam in sectoren als chemie, energie, houtverwerking, infrastructuur, mijnbouw en staal. De onlangs geopende mijnen voor staal, nikkel en goud in Noord-Finland vormen een groeimarkt. Klanten zijn te vinden in zowel de publieke als private sector.