Pieter Edelman
18 October 2010

Technisch dienstverlener Imtech neemt het Spaanse Medical Engineering over, een bedrijf van veertig medewerkers dat zich specialiseert in installatie, onderhoud, reparatie en consultancy rond medische apparatuur. Imtech heeft geen overnamebedrag bekend gemaakt, maar het Spaanse bedrijf zet jaarlijks ruim 3 miljoen euro om.

’Imtech onderscheidt zich als implementatiepartner voor complexe technische infrastructuur met een nadruk op energie, ICT, elektrotechniek en innovatieve lucht- en klimaatoplossingen. Bundeling met kennis van medische apparatuur maakt het mogelijk totaaloplossingen aan te bieden‘, licht Imtech-CEO René van der Bruggen de acquisitie toe. Op het moment haalt de Goudse onderneming zo‘n 4 procent van zijn omzet uit de markt voor gezondheidszorg en verzorging.

Medical Engineering is gevestigd in Valencia. Het bedrijf werkt samen met de grote spelers in gezondheidszorgapparatuur GE, Philips en Siemens. Het heeft kennis van een brede reeks machines voor onder meer ultrageluid, ECG, mammografie, geautomatiseerde bloedanalyse, endoscopie en van lowtech en hightech röntgenapparatuur. Het bedrijf telt rond de tweehonderd klanten, waaronder een aantal grote Spaanse ziekenhuizen.